Bailey´s Latte
Bailey`s Latte

Porties: 1


Ingrediënten:
100 ml melk
2 cl Irish Cream (bv. Bailey`s)
1 espresso

Bereiding:
Melk warm opschuimen in de Melitta® Cremio. Irish Cream en de vers gezette espresso in een glas doen. Het glas naar believen vullen met de warm opgeschuimde melk.

Tijd om te genieten!

Kokosdroom
Kokostraum

Porties: 1


Ingrediënten:
2 cl kokoslikeur (bv. Batida de Coco)
100 ml melk
1 espresso
chocoladesaus
geraspte kokos en cacaopoeder

Bereiding:

De kokoslikeur mengen met de melk en warm opschuimen in de Melitta®Cremio. De bodem van een latte-macchiato-glas met chocoladesaus bedekken ...

en het melkschuim erop gieten. Een vers gezette espresso toevoegen en het melkschuim decoreren met een beetje geraspte kokos en cacaopoeder.

Tip: als alcoholvrije variant de kokoslikeur gewoon vervangen door 8 ml kokossiroop.

Tijd om te genieten!

Honey-Nut Cream Coffee
Honey-Nut Cream Coffee

Porties: 1


Ingrediënten:
100 ml melk
2 tl noot-nougat-crème (bv. Nutella)
1 kopje koffie
½ tl honing
suiker naar believen

Bereiding:
Noot-nougat-crème en honing in de hete koffie doen. De koffie goed roeren, tot allebei in de koffie opgelost zijn. Melk in de Melitta® Cremio warm opschuimen en toevoegen aan de koffie. Naar believen suiker toevoegen.

Tijd om te genieten!

Chai Latte
Chai Latte

Porties: 1


Ingrediënten:
2 Chai-theezakje
100 ml melk
vanillesuiker, honing of (kaneel-)suiker

Bereiding:
Een groot kopje Chai-thee zetten  (ca. 150 ml met 2 theezakjes). De thee 6 min. laten trekken. Ondertussen de melk met de Melitta® Cremio warm opschuimen. De thee naar believen ...

met vanillesuiker, honing of (kaneel-)suiker zoet maken. De opgeschuimde melk bij de thee in de beker doen en lichtjes onderroeren.

Tijd om te genieten!

Witte chocoladekoffie
Weißer Schoko-Kaffee

Porties: 2


Ingrediënten:
50 g witte chocolade                                                  
200 ml vers gezette koffie
150 ml melk, warm
witte geraspte chocolade als decoratie

Bereiding:

Witte chocolade smelten au bain-marie, vervolgens door de hete koffie roeren en in decoratieve glazen doen. De melk met de Melitta®Cremio melkschuimer warm opschuimen; de koffie ermee vullen en goed doorroeren. Bestrooien met de geraspte witte chocolade.

Frambozenmelkshake
Himbeer-Milchshake

Porties: 1


Ingrediënten:
150 g frambozen
½ pakje vanillesuiker
1 el suiker
250 ml melk

Bereiding:
Frambozen wassen, samen met de vanillesuiker, suiker en 150 ml melk in een mixer goed vermengen. De resterende 100 ml melk in de Melitta® Cremio koud opschuimen.

Het frambozenmengsel in een groot glas doen en naar believen bedekken met het melkschuim.

Tip: smaakt ook met andere vruchten, zoals bv. aardbeien!


Tijd om te genieten!

IJskoffie
Eiskaffee

Porties: 1


Ingrediënten:
150 ml melk
2 bollen vanille ijs
1 kopje koffie
suiker naar believen

Bereiding:

Een kopje koffie zetten en laten afkoelen. Zodra de koffie koud is, melk in de Melitta®Cremio koud opschuimen. De koffie samen met het vanille ijs in een glas doen. Met melkschuim vullen en naar believen nog suiker toevoegen.

Cappuccino pudding met kaneel melkschuim
Cappuccino Pudding mit Zimt Milchschaum

Porties: 4

Ingrediënten:
• 3 tl oplospoeder voor espresso
• 100 g slagroom
• 1 pakje puddingpoeder vanille
• 550 ml melk
• 5 el suiker
• 1 tl kaneel

Bereiding:
Espressopoeder in 2 el heet water oplossen. Daarna slagroom en puddingpoeder glad roeren. 400 ml melk ...

samen met 4 el suiker opkoken. Opgeroerd puddingpoeder en espressomix door kokende melk roeren en ca. 1 min. laten doorkoken. Nog eens door pudding roeren, over vier glazen verdelen en vervolgens koud wegzetten. Kaneel en 1 el suiker mengen. 150 ml melk met de Melitta® Cremio koud opschuimen. Melkschuim op de pudding doen en bestrooien met kaneelsuiker. Direct serveren.

Tijd om te genieten!

Erwtensoep met muskaatmelkschuim
Latte Macchiato

Porties: 4

Ingrediënten:
• 450 g diepvrieserwten
• 2 uien
• 1 eetlepel olie
• 500 ml groentebouillon
• 100 g slagroom
• 1 snufje zout & peper
• 100 ml melk
• muskaatnootpoeder

Bereiding:
Erwten laten opdooien en uien in grove blokjes snijden....

Olie in een grote pan verhitten, uien daarin glazig stoven. Erwten, bouillon en room toevoegen en 20 minuten op middelhoge warmte laten koken. De soep met een pureerstaaf fijn pureren en kruiden met zout en peper. Melk warm opschuimen in de Melitta® Cremio. Soep over vier diepe borden verdelen en met melkschuim garneren. Naar believen bestrooien met muskaatnoot.


Tip: melkschuim verfijnt ook andere soepen, zoals bv. pompoensoep, aardappelsoep of tomatensoep.

Tijd om te genieten!