Zoeken
Voer een zoekterm in:
Beste klimaat
Zwischen Hochebene und Urwald - Bestes Klima

Het is niet verwonderlijk dat de koffie in het grootste land van Zuid-Amerika een nieuwe thuis vond. Omdat Brazilië de plant precies biedt wat deze het liefst heeft: hoogte, warmte en heel veel neerslag.

Terra Roxa: waar alles begon
Zwischen Hochebene und Urwald - Terra Roxa

De koffie is al sinds 1774 thuis in de Terra Roxa; de eerste boom-tijd begon rond 1820.

De hoogvlakten: koffiezones van nu
Zwischen Hochebene und Urwald - Die Hochebenen

Koffie is hongerig naar land. Eenjarige pootplanten verspreiden zich snel over hellingen van het oerwoud. Omdat koffie een snelstarter is, wordt het beeld al snel bepaald door de altijd groene struiken, doorspekt met witte bloemen, soms tegelijkertijd gelardeerd met rode koffiebessen. De oogsttijd valt in de vier maanden vanaf april/mei.

Kwaliteitslocaties en aanbieders van specialiteiten
Zwichen Hochebenen und Urwald - Qualitätslagen und Spezialitätenanbieter

Omhoog met de kopjes en proeven maar! De beste van de traditioneel bereide Braziliaanse koffies zijn mild, zuurvrij, zoetig in de afdronk en fruitig, aldus dweept de vakman en de connaisseur. Zij komen uit de deelstaat Minas Gerais met Cerrado in het noorden en Sul de Minas in het zuiden. Ten westen hiervan heeft ook Mogiana nog kwaliteitskoffie aan te bieden.

Beste klimaat
Zwischen Hochebene und Urwald - Bestes Klima

Het is niet verwonderlijk dat de koffie in het grootste land van Zuid-Amerika een nieuwe thuis vond. Omdat Brazilië de plant precies biedt wat deze het liefst heeft: hoogte, warmte en heel veel neerslag.

Terra Roxa: waar alles begon
Zwischen Hochebene und Urwald - Terra Roxa

De koffie is al sinds 1774 thuis in de Terra Roxa; de eerste boom-tijd begon rond 1820.

De hoogvlakten: koffiezones van nu
Zwischen Hochebene und Urwald - Die Hochebenen

Koffie is hongerig naar land. Eenjarige pootplanten verspreiden zich snel over hellingen van het oerwoud. Omdat koffie een snelstarter is, wordt het beeld al snel bepaald door de altijd groene struiken, doorspekt met witte bloemen, soms tegelijkertijd gelardeerd met rode koffiebessen. De oogsttijd valt in de vier maanden vanaf april/mei.

Kwaliteitslocaties en aanbieders van specialiteiten
Zwichen Hochebenen und Urwald - Qualitätslagen und Spezialitätenanbieter

Omhoog met de kopjes en proeven maar! De beste van de traditioneel bereide Braziliaanse koffies zijn mild, zuurvrij, zoetig in de afdronk en fruitig, aldus dweept de vakman en de connaisseur. Zij komen uit de deelstaat Minas Gerais met Cerrado in het noorden en Sul de Minas in het zuiden. Ten westen hiervan heeft ook Mogiana nog kwaliteitskoffie aan te bieden.