Veel gestelde vragen

 

Hoe reinig ik mijn filterkoffiezetapparaat zoals het hoort?
Wij raden aan om het apparaat voor het eerste gebruik tweemaal te spoelen met de maximale hoeveelheid water en zonder koffiefilter of koffie. Gebruik de kan om het waterreservoir te vullen met zuiver water. Zo vermijdt u dat u te veel water in het waterreservoir doet.
De buitenkant van uw filterkoffiezetapparaat en de afgekoelde warmhoudplaat kunnen worden afgeveegd met een zachte, vochtige doek.
De glazen kan, het deksel van de kan en de filterhouder van filterkoffiezetapparaten van Melitta® zijn vaatwasserbestendig en kunnen dus gemakkelijk worden gereinigd (gedetailleerde informatie over elk model vindt u in de bijgevoegd gebruiksaanwijzing).
meer
minder

De binnenkant van mijn warmhoudkan is vuil/verkleurd. Wat kan ik daartegen doen?
In dat geval raden wij Melitta® Perfect Clean Accessoires aan. De eenvoudig op te lossen formule met actieve zuurstof reinigt vervelende koffie- en theeresten in thermoskannen, glazen kannen en kannen in roestvrij staal. Merk op dat thermoskannen niet vaatwasserbestendig zijn en niet mogen worden ondergedompeld in water. Reinig de glazen binnenfles van de thermoskan niet met een hard of scherp voorwerp (bv. bestek of afwasborstel) om beschadiging te vermijden.
meer
minder

Welke onderdelen van mijn filterkoffiezetapparaat zijn vaatwasbestendig?
Alle glazen kannen, deksels van kannen en filterhouders van filterkoffiezetapparaten van Melitta® zijn vaatwasserbestendig (gedetailleerde informatie over elk model vindt u in de bijgevoegd gebruiksaanwijzing).
meer
minder

Hoe reinig ik mijn warmhoudkan in roestvrij staal zoals het hoort?
Let er op dat de warmhoudkannen van onze filterkoffiezetapparaten niet vaatwasserbestendig zijn en niet mogen worden ondergedompeld in water. Reinig de buitenkant van de warmhoudkan met een zachte vochtige doek. Om hardnekkige vlekken te verwijderen raden wij Melitta® Perfect Clean Accessoires aan. Reinig plastic warmhoudkan met een glazen binnenfles niet met een hard of scherp voorwerp (bv. bestek of afwasborstel) om beschadiging van de binnenfles te vermijden.
meer
minder

Voor welke toestellen is Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines geschikt?
Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines is geschikt voor alle standaard capsule- en koffiepadmachines waarmee u koffie en/of thee kunt zetten.
meer
minder

Hoe gebruik ik Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines?
Knip het zakje Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines open langs de stippellijn in de linkerbovenhoek en giet de volledige inhoud in het lege waterreservoir van uw toestel. Giet vervolgens de juiste hoeveelheid leidingwater bij de ontkalker. U vindt deze in de handleiding van uw toestel.  Het water zal zich vermengen met de ontkalker. Voer tot slot het ontkalkingsprogramma van uw toestel uit.
meer
minder

Hoeveel water moet ik gebruiken met Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines?
De inhoud van één zakje Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines is voldoende voor één ontkalkbeurt voor iedere capsule- of koffiepadmachine . Gebruik de hoeveelheid water die wordt aanbevolen in de handleiding van uw toestel. Als u in de handleiding van uw toestel hierover geen informatie vindt, raden we aan om 100 ml Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines (één zakje) te mengen met 400 ml water voor het beste ontkalkingsresultaat.
meer
minder

Wat is het verschil tussen Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines en standaard ontkalkingsproducten voor capsule- en koffiepadmachines?
Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines is speciaal ontwikkeld voor capsule- en koffiepadmachines, met aandacht voor consistent koffiegenot en de duurzaamheid van uw koffiemachine. De bijzonder doeltreffende ontkalkingsoplossing met corrosiebescherming zorgt ervoor dat kalkaanslag betrouwbaar wordt verwijderd, zonder de onderdelen van uw toestel die in aanraking komen met water te beschadigen. Dankzij de licht vloeibare consistentie hecht Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines zich beter aan kalkaanslag dan standaard ontkalkers. Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines is bovendien volledig biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.
meer
minder

Kan ik Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines ook gebruiken voor andere toestellen, zoals volautomatische koffiemachines, filterkoffiezetapparaten, enz.?
Melitta® ANTI CALC Capsule- en Koffiepadmachines is speciaal ontwikkeld en getest om te voldoen aan de ontkalkingsvereisten van capsule- en koffiepadmachines. Om een ander toestel voor warme dranken te ontkalken, raden we aan een product te gebruiken dat speciaal voor dat type toestel is ontwikkeld. Het Melitta® ANTI CALC assortiment bestaat uit producten van de beste kwaliteit voor ieder type toestel.
meer
minder