Zoeken
Voer een zoekterm in:
Wil hogerop: de Arabica
Will hoch hinaus: der Arabica

Arabica houdt van hoogtemeters! Op de juiste afstand tot de zee prefereert hij ook vrij grote afstanden tot de evenaar – dit kan tot en met 22 graden noorderbreedte en 26 graden zuiderbreedte. Typische aanbouwgebieden zijn Midden- en Zuid-Amerika, bv. Colombia en Bolivia en Zuid- en Oost-Afrika, bv. Zimbabwe of Mozambique.

Het cremafijne verschil

Koffie van 100% Arabica-bonen, zoals onze Melitta®BellaCrema®, wordt gekenmerkt door een lichte, goudbruine crema. Deze ontstaat door de hoge druk waarmee de volautomaat heet water door de gemalen koffie perst. De vele aroma´s die hierbij worden gebonden, verlenen de crema een bijzonder intensieve en aromatische smaak. En omdat de zachte aroma´s in de koffie gemakkelijk kunnen vervliegen, werkt de fijn geporiede crema bovendien als een beschermende mantel en zorgt op die manier voor langdurig koffiegenot.

Wil hogerop: de Arabica
Will hoch hinaus: der Arabica

Arabica houdt van hoogtemeters! Op de juiste afstand tot de zee prefereert hij ook vrij grote afstanden tot de evenaar – dit kan tot en met 22 graden noorderbreedte en 26 graden zuiderbreedte. Typische aanbouwgebieden zijn Midden- en Zuid-Amerika, bv. Colombia en Bolivia en Zuid- en Oost-Afrika, bv. Zimbabwe of Mozambique.

Het cremafijne verschil

Koffie van 100% Arabica-bonen, zoals onze Melitta®BellaCrema®, wordt gekenmerkt door een lichte, goudbruine crema. Deze ontstaat door de hoge druk waarmee de volautomaat heet water door de gemalen koffie perst. De vele aroma´s die hierbij worden gebonden, verlenen de crema een bijzonder intensieve en aromatische smaak. En omdat de zachte aroma´s in de koffie gemakkelijk kunnen vervliegen, werkt de fijn geporiede crema bovendien als een beschermende mantel en zorgt op die manier voor langdurig koffiegenot.