De druk doet het – voordelen van volautomaten
Der Druck macht's – Vorteile Kaffeevollautomaten

Een volautomaat perst tijdens het zetten heet water onder hoge druk door het vers gemalen koffiepoeder. Het poeder komt daardoor maar heel kort in contact met het water; daardoor komen minder bitterstoffen vrij. Door de druk en een speciaal cremaventiel wordt bovendien een fijn crema op de koffie geproduceerd – voor een speciaal koffiegenot. Voor de individuele smaak kunt u bij de meeste volautomaten – net zoals bij de CAFFEO®- de koffiesterkte en –hoeveelheid individueel instellen.

Multitalent volautomaat – de hele bandbreedte van koffiespecialiteiten
Multitalent Vollautomat - die ganze Bandbreite der Kaffee-Spezialitäten

Met de CAFFEO® kunnen de meest uiteenlopende koffiespecialiteiten worden gezet. Afhankelijk van de combinatie van koffiebonen, koffie- en waterhoeveelheid kunt u bv. espresso of een normaal kopje koffie zetten. De meeste CAFFEO®volautomaten beschikken bovendien over een melkopschuimer - cappuccino, latte macchiato & co lukken daarmee bijna als vanzelf.

Twee soorten bonen in één volautomaat
Mal mild, mal Espresso - zwei Bohnensorten in einem Vollautomaten

Met de meeste volautomaten kan een tweede soort koffie als poederkoffie worden gebruikt. Wij adviseren u om in dit geval hele bonen te gebruiken, die u pas vlak vóór het zetten maalt. Als u regelmatig twee soorten koffie gebruikt, adviseren wij u CAFFEO®van Melitta®met Bean Select, het bonenreservoir met 2 kamers. U kunt op uw gemak per kopje kiezen uit twee soorten bonen.

Een kostelijke koffie is een kwestie van seconden
Gut Ding braucht gar nicht lange - ein köstlicher Kaffee ist eine Sache von Sekunden

Afhankelijk van de hoeveelheid water duurt het zetten van een kopje 25 à 55 seconden. Met de CAFFEO®volautomaat kunt u met een druk op de knop twee kopjes zetten.