Zoeken
Voer een zoekterm in:

111 jaar Melitta, 111 jaar filterkoffie

Eén ding kunnen we je meteen al vertellen: je bent niet de enige die van koffie houdt! Elke seconde worden wereldwijd 5.000 kopjes koffie gedronken. Dat is een indrukwekkend aantal.

Hoewel, preciezer zou zijn: "Elke seconde beginnen 5.000 koffieliefhebbers aan een kopje koffie". Want wie drinkt nu een kopje koffie in één seconde...

Er is echter een andere vraag die voor ons veel belangrijker is: zou je vandaag even veel koffie drinken als Melitta Bentz in 1908 de koffie filtratie niet had uitgevonden? We denken van niet...

Hoe een slim idee van een huisvrouw de wereldwijde standaard werd: Melitta® koffiefilters

Melitta Bentz, die ons bedrijf oprichtte en er haar naam aan gaf, had wellicht niet kunnen vermoeden dat haar Melitta® koffiefilters uiteindelijk de wereld zouden veroveren. We kunnen echter volkomen objectief stellen dat het precies zo is gegaan: jaarlijks worden wereldwijd 20 miljard koffiefilters gebruikt om zo'n 120 miljard kopjes koffie te zetten. Voor een groot deel gebeurt dat met een filterkoffiezetapparaat, maar steeds vaker ook op de manier die Melitta Bentz in 1908 bedacht. Vandaag heeft het gewoon een andere naam: Pour Over.

De Pour Over-formuleMet wat ervaring kun je je Pour Over-koffie op het gevoel bereiden. Maar als je het meeste uit de meer dan 800 koffiearoma's wilt halen, raden we de perfecte Pour Over-formule aan met de drie 'geluksnummers' 18, 300 en 96. Het zijn niet de winnende nummers van de komende lottotrekking, maar toch zul je er blij van worden. Ze staan voor:

  • 18 g koffie
  • 300 ml water
  • 96°C watertemperatuur

De nummers die je nodig hebt voor echt goede koffie! Probeer het zelf! Je zult meteen begrijpen waarom veel koffieliefhebbers nog steeds vinden dat Pour Over de beste manier is om koffie te bereiden

Vier samen met ons! En met onze Pour Over-producten

Wil je de wereld van Pour Over-koffie ontdekken? Of ben je al een Pour Over-professional? We hebben alle producten die je nodig hebt voor de perfecte koffie. Behalve water, natuurlijk.

Pour Over

Niet te vergeten ... het filterkoffiezetapparaatVoor Pour Over-koffie heb je wat tijd en een rustig moment nodig. Dat heb je niet altijd. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om van echt goede koffie te genieten. Wat vandaag in bijna elke keuken vanzelfsprekend is, was in 1965 een ware sensatie: het eerste Melitta® filterkoffiezetapparaat. Eindelijk was het mogelijk om zo goed als automatisch heerlijke filterkoffie te bereiden. En nog snel ook! Met de legendarische MA 120 kon je in amper zes minuten acht kopjes koffie zetten.
Vandaag biedt Melitta® een uitgebreid assortiment filterkoffiezetapparaten: met een glazen kan of thermoskan, in kunststof of roestvrij staal, in één of in verschillende kleuren, instapmodellen of met speciale functies zoals een timer, enz.

Een klassieker die al sinds 1978 zijn mannetje staat...

40 jaar na zijn lancering is de Aromaboy® nog altijd het kleinste filterkoffiezetapparaat ter wereld.  De kunst om 2 kopjes heerlijke koffie te zetten beheerst hij vandaag nog net zo goed als toen. En het ontwerp? Wat aan het einde van de jaren '70 ultramodern was, is nu gewoon heerlijk 'retro'.

Aromaboy®

Ook na 111 jaar:
Melitta® het geheim van goed koffie