Zoeken
Voer een zoekterm in:
Ijskoffie Don Vanillo

Ijskoffie Don VanilloVerleielijk goed (met alcohol)

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

2 tl suiker

100 ml melk

200 ml slagroom

1 tl vanillesuiker

8 cl advocaat

4 bolletjes vanille-ijsadvocaat voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de koffie, de suiker en de melk door elkaar en laat afkoelen. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

2. Roer de advocaat door de afgekoelde koffie en schenk de koffie in hoge glazen.

3. Voeg een bolletje vanille-ijs toe en doe een flinke toef slagroom op de ijskoffie. Besprenkel met een paar druppels advocaat.

Smakelijk!

Ijskoffie Magic Choc

Ijskoffie Magic ChocChocofris (met alcohol)

Ingrediënten:

4 tl bruine kandijsuiker

800 ml vers gezette koffie

6 cl koffielikeur

4 bolletjes chocolade-ijs

Porties: 4

Bereiding:

1. Los de kandijsuiker op in de koffie, roer de likeur door de koffie en zet de koffie in de koelkast. Verdeel de afgekoelde koffie over vier glazen en zet de glazen gedurende maximaal een uur in de diepvriezer.

2. Serveer de licht bevroren koffie met een bolletje chocolade-ijs. Garneer de ijskoffie met flinterdunne plakjes chocolade.

Smakelijk!

Ijskoffie met vanille-ijs

Ijskoffie met vanille-ijs
en een fijngerhakt krokantje

Ingrediënten:

2 sterke café crème
(ca. 300 ml)

4 lepels vanille-ijs

4 eetlepels room

Porties: 2

Bereiding:

1. Koel de koffie ten minste 30 minuten.

2. Giet de koude koffie in twee glazen en doe twee scheppen vanille-ijs in elk glas.

3. Klop de room totdat hij zachte punten vormt en doe voorzichtig in elk koffieglas een dot slagroom. Versier naar wens met een krokantje .

Smakelijk!

IJskoffie Moccatone

IJskoffie MoccatoneIdeaal bij iedere maaltijd

Ingrediënten:

2 tl bruine kandijsuiker

300 ml versgezette koffie

5 chocolade-mokkabonen of een stukje mokkachocolade

 


Porties: 4

Bereiding

1. Los de kandijsuiker op in hete koffie, hak de mokkabonen of chocolade fijn, voeg bij de koffie en laat afkoelen.

2. Zet het mengsel 3 uur in de diepvriezer en roer af en toe met een vork.

3. Giet de koude drank in kleine glaasjes en dien op met een lepel.

Laat het je smaken!

IJskoffie Noisette

IJskoffie NoisetteFrisse notensmaak (met alcohol)

Ingrediënten:

400 ml versgezette koffie

2 tl bruine suiker

400 g walnotenroomijs

8 cl vanillelikeur

200 ml room

1 tl vanillesuiker

Vanillestokjes ter versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de suiker in de koffie, laat afkoelen en pureer met het walnotenroomijs en de vanillelikeur. Giet in hoge glazen en zet een uurtje in de diepvriezer.

2. Klop de room en vanillesuiker stijf en leg een toefje op de koffie. Dien ijskoud op.Versier met een vanillestokje.

Laat het je smaken!

IJskoffie Orange Fresh

IJskoffie Orange FreshHeerlijk fruitig en pittig (met alcohol)

Ingrediënten:

800 ml versgezette koffie

1/2 tl geraspte schil van een biosinaasappel

2 snuifjes gemalen kardemom

8 cl vanillelikeur

4 scheppen sinaasappel-karnemelkijs

200 ml room

1 tl vanillesuiker

geraspte sinaasappelschil en kaneelpoeder ter versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de sinaasappelschil, kardemom en vanillelikeur in de koffie en laat afkoelen. Doe een schep sinaasappel-karnemelkijs in een glas en vul aan met de koffie.

2. Doe de vanillesuiker bij de room en klop stijf. Werk de koffie af met de room en sinaasappelschil en bestrooi met kaneelpoeder.

Laat het je smaken!

Ijskoffie Vanille-Kers

Ijskoffie Vanille-KersFris en fruitug

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

125 ml vanillesaus

4 bolletjes vanille-kersenijs

Porties: 4

Bereiding:

1. Zet verse filterkoffie en laat deze in de koelkast afkoelen.

2. Verdeel de vanillesaus over de glazen en schenk de goed gekoelde koffie voorzichtig eroverheen.

3. Doe een bolletje ijs in elk glas en serveer de ijskoffie met een lepel.

Smakelijk!

Koud Vuur

Koud VuurWarm en koud (met alkohol)

Ingrediënten:

4 bolletjes yoghurt-frambozenijs

500 ml versgezette koffie

4 suikerklontjes

2 - 4 cl bruine rum (54 %)

Porties: 4

Bereiding:

1. Verdeel het yoghurt-frambozenijs en de nog warme koffie over de glazen en leg een lepel op de rand van de glazen.

2. Leg een suikerklontje op de lepels, giet de rum eroverheen en steek de suikerklontjes net voor het serveren aan.

Smakelijk!

Madeira Sky

Madeira Sky

Ingrediënten

1 bolletje vanille-ijs

200 ml koude gezoete koffie

sap van 1/2 sinaasappel

1/2 geschilde sinaasappel in blokjes 

een scheutje sinaasappellikeur

Bereiding

Meng het sinaasappelsap met de koffie. Besprenkel de sinaasappelblokjes met de likeur en schenk in een glas met het vanille-ijs. Giet ook de koffie in het glas.

Romige notenijskoffie

Romige notenijskoffieSupercool

Ingrediënten

600 ml goed afgekoelde filterkoffie

200 ml room

1 el vanillesuiker

8 scheppen hazelnootroomijs

4 tl hazelnootkrokant

Porties: 4

Strawberry Breeze

Strawberry Breeze

Ingrediënten

4 cl aardbeiensaus

ijsschilfers

melk + melkschuim

1 espresso

aardbeiensiroop

1-2 aardbeien

Tropical Twist

Tropical Twist

Ingrediënten

2 bolletjes roomijs met een (tropische) vruchtensmaak

2 cl Cointreau

7 cl ananassap

10 cl koude koffie

Bereiding

Pureer één bolletje roomijs met de Cointreau en het ananassap. Giet de koffie in een glas en voeg één bolletje roomijs toe. Vul vervolgens aan met de puree.

Ijskoffie Don Vanillo

Ijskoffie Don VanilloVerleielijk goed (met alcohol)

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

2 tl suiker

100 ml melk

200 ml slagroom

1 tl vanillesuiker

8 cl advocaat

4 bolletjes vanille-ijsadvocaat voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de koffie, de suiker en de melk door elkaar en laat afkoelen. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.

2. Roer de advocaat door de afgekoelde koffie en schenk de koffie in hoge glazen.

3. Voeg een bolletje vanille-ijs toe en doe een flinke toef slagroom op de ijskoffie. Besprenkel met een paar druppels advocaat.

Smakelijk!

Ijskoffie Magic Choc

Ijskoffie Magic ChocChocofris (met alcohol)

Ingrediënten:

4 tl bruine kandijsuiker

800 ml vers gezette koffie

6 cl koffielikeur

4 bolletjes chocolade-ijs

Porties: 4

Bereiding:

1. Los de kandijsuiker op in de koffie, roer de likeur door de koffie en zet de koffie in de koelkast. Verdeel de afgekoelde koffie over vier glazen en zet de glazen gedurende maximaal een uur in de diepvriezer.

2. Serveer de licht bevroren koffie met een bolletje chocolade-ijs. Garneer de ijskoffie met flinterdunne plakjes chocolade.

Smakelijk!

Ijskoffie met vanille-ijs

Ijskoffie met vanille-ijs
en een fijngerhakt krokantje

Ingrediënten:

2 sterke café crème
(ca. 300 ml)

4 lepels vanille-ijs

4 eetlepels room

Porties: 2

Bereiding:

1. Koel de koffie ten minste 30 minuten.

2. Giet de koude koffie in twee glazen en doe twee scheppen vanille-ijs in elk glas.

3. Klop de room totdat hij zachte punten vormt en doe voorzichtig in elk koffieglas een dot slagroom. Versier naar wens met een krokantje .

Smakelijk!

IJskoffie Moccatone

IJskoffie MoccatoneIdeaal bij iedere maaltijd

Ingrediënten:

2 tl bruine kandijsuiker

300 ml versgezette koffie

5 chocolade-mokkabonen of een stukje mokkachocolade

 


Porties: 4

Bereiding

1. Los de kandijsuiker op in hete koffie, hak de mokkabonen of chocolade fijn, voeg bij de koffie en laat afkoelen.

2. Zet het mengsel 3 uur in de diepvriezer en roer af en toe met een vork.

3. Giet de koude drank in kleine glaasjes en dien op met een lepel.

Laat het je smaken!

IJskoffie Noisette

IJskoffie NoisetteFrisse notensmaak (met alcohol)

Ingrediënten:

400 ml versgezette koffie

2 tl bruine suiker

400 g walnotenroomijs

8 cl vanillelikeur

200 ml room

1 tl vanillesuiker

Vanillestokjes ter versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de suiker in de koffie, laat afkoelen en pureer met het walnotenroomijs en de vanillelikeur. Giet in hoge glazen en zet een uurtje in de diepvriezer.

2. Klop de room en vanillesuiker stijf en leg een toefje op de koffie. Dien ijskoud op.Versier met een vanillestokje.

Laat het je smaken!

IJskoffie Orange Fresh

IJskoffie Orange FreshHeerlijk fruitig en pittig (met alcohol)

Ingrediënten:

800 ml versgezette koffie

1/2 tl geraspte schil van een biosinaasappel

2 snuifjes gemalen kardemom

8 cl vanillelikeur

4 scheppen sinaasappel-karnemelkijs

200 ml room

1 tl vanillesuiker

geraspte sinaasappelschil en kaneelpoeder ter versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Roer de sinaasappelschil, kardemom en vanillelikeur in de koffie en laat afkoelen. Doe een schep sinaasappel-karnemelkijs in een glas en vul aan met de koffie.

2. Doe de vanillesuiker bij de room en klop stijf. Werk de koffie af met de room en sinaasappelschil en bestrooi met kaneelpoeder.

Laat het je smaken!

Ijskoffie Vanille-Kers

Ijskoffie Vanille-KersFris en fruitug

Ingrediënten:

600 ml versgezette koffie

125 ml vanillesaus

4 bolletjes vanille-kersenijs

Porties: 4

Bereiding:

1. Zet verse filterkoffie en laat deze in de koelkast afkoelen.

2. Verdeel de vanillesaus over de glazen en schenk de goed gekoelde koffie voorzichtig eroverheen.

3. Doe een bolletje ijs in elk glas en serveer de ijskoffie met een lepel.

Smakelijk!

Koud Vuur

Koud VuurWarm en koud (met alkohol)

Ingrediënten:

4 bolletjes yoghurt-frambozenijs

500 ml versgezette koffie

4 suikerklontjes

2 - 4 cl bruine rum (54 %)

Porties: 4

Bereiding:

1. Verdeel het yoghurt-frambozenijs en de nog warme koffie over de glazen en leg een lepel op de rand van de glazen.

2. Leg een suikerklontje op de lepels, giet de rum eroverheen en steek de suikerklontjes net voor het serveren aan.

Smakelijk!

Madeira Sky

Madeira Sky

Ingrediënten

1 bolletje vanille-ijs

200 ml koude gezoete koffie

sap van 1/2 sinaasappel

1/2 geschilde sinaasappel in blokjes 

een scheutje sinaasappellikeur

Bereiding

Meng het sinaasappelsap met de koffie. Besprenkel de sinaasappelblokjes met de likeur en schenk in een glas met het vanille-ijs. Giet ook de koffie in het glas.

Romige notenijskoffie

Romige notenijskoffieSupercool

Ingrediënten

600 ml goed afgekoelde filterkoffie

200 ml room

1 el vanillesuiker

8 scheppen hazelnootroomijs

4 tl hazelnootkrokant

Porties: 4

Strawberry Breeze

Strawberry Breeze

Ingrediënten

4 cl aardbeiensaus

ijsschilfers

melk + melkschuim

1 espresso

aardbeiensiroop

1-2 aardbeien

Tropical Twist

Tropical Twist

Ingrediënten

2 bolletjes roomijs met een (tropische) vruchtensmaak

2 cl Cointreau

7 cl ananassap

10 cl koude koffie

Bereiding

Pureer één bolletje roomijs met de Cointreau en het ananassap. Giet de koffie in een glas en voeg één bolletje roomijs toe. Vul vervolgens aan met de puree.