Zoeken
Voer een zoekterm in:
Advocaat Coffee

Advocaat Coffee

Ingrediënten:

500 ml vers gebrouwen filter koffie

160 ml advocaat

200 ml room

1 lepel suiker

cacao poeder om te versieren

Porties: 4

Bereiding

1. Meng de koffie met de advocaat en giet het in glazen

2. klop de room en suiker op tot het stijf is en voeg het toe in de glazen. Versier met de cacao poeder

Tijd om te genieten - bon appetit!

Amadeus

Amadeus

Ingrediënten

1 cl Mozart Black Likeur

1 cl Liqueur 43

1 espresso

melkschuim

Bereiding

Giet de Mozart Black Likeur en de Liqueur 43 in een glas en voeg de espresso toe. Werk af met een beetje melkschuim.

Amaretto-Café

Amaretto-Cafégeraffineerd (met alcohol)

Ingrediënten:

4 lepels geroosterde amandelschijven 

400 ml vers gebrouwen filter koffie

8 cl Amaretto liqueur

400 ml Melk

Suiker voor de smaak

Porties: 4

Bereiding

1. braad de amandel schijven tot ze goud bruin zijn in een antiplak pan zonder olie.

2. Voeg de liqueur toe aan de koffie in giet ze in hoge glazen. verwarm de melk, schuim ze af en giet het over de koffie

3. Voeg wat suiker toe om het zoeter te maken.

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Andalusia

Café AndalusiaSpaans genot (met alcohol)

Ingrediënten:

250 ml Melk

2 lepels cacao poeder

3 lepels suiker

500 ml warme, sterke koffie

8 cl Cream Sherry (sweet sherry)

4 lepels geraspte zwarte chocolade

Porties: 4

Bereiding

1. verwarm de melk en roer in de cacao en suiker

2.Voeg de koffie en de sherry toe en giet het in 4 glazen. Versier elk glas met een lepel geraspte chocolade

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Barraquito

Café BarraquitoSpaanse specialiteit

Ingrediënten:

50 ml gecondenseerde melk

300 ml melk

500 ml vers gebrouwen koffie

Geraspte schil van een biologische citroen

koffie  liqueur of kaneel voor smaak

Porties: 4

Bereiding

1. giet de gecondenseerde melk in de glazen tot een diepte van 1 á 2 cm.

2. Verwarm de melk, schuim het af en voeg het toe als een 2e laag. Uiteindelijk, giet de verse koffie erbij en werk het nog af met de citroen schil.

3. Voeg koffie liqueur of een snuifje kaneel toe voor de smaak.

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Caramel

Café CaramelLeuk en karamellig 

Ingrediënten:

200 ml vers gebrouwen koffie

200 ml Melk

4 lepel caramel voor smaak

Opgeschuimde melk en bruine suiker

Porties: 4

Bereiding

1. Voeg een shot warme melk toe aan elke kop verse koffie, en dan een lepel karamel siroop toevoegen

2. voeg de opgeschuimde melk en bruine suiker toe volgens smaak. Karamel stokken zijn ook nog een leuke extra

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Chocolat Blanc

Café Chocolat BlancVerleidelijk romig

Ingrediënten:

100 g witte chocolade

400 ml vers gezette koffie

400 ml melk

Geraspte witte chocolade voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Smelt de witte chocolade au bain-marie, roer hem door de warme koffie en schenk de koffie in decoratieve glazen.

2. Verwarm de melk, schuim deze op en vul de glazen ermee. Roer goed en bestrooi met wat geraspte witte chocolade.

Smakelijk!

Café Coconut

Café CoconutExotisch (met alcohol)

Ingrediënten:

2 lepels geroosterde, uitgedroogde kokosnoot

600 ml vers gebrouwen filter koffie

10 cl kokosnoot liqueur

suiker voor de smaak

200 ml room

1 lepel vanille suiker

Porties: 4

Bereiding

1. braad de gedroogde kokosnoot tot het goud bruin is in een antiplak pan zonder olie

2. giet de koffie en 8 cl kokosnoot liqueur in hoge glazen en voeg dan suiker toe voor smaak

3. klop de room op met de vanille suiker en het overblijven de kokosnoot liqueur tot het stijf is, giet het dan in de glazen en versier het nog met gedroogde kokosnoot

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café d’Orange

Café d’OrangeZin in iets anders (met alkohol)

Ingrediënten:

50 ml koffiemelk

6 cl koffielikeur

3 cl sinaasappellikeur

400 ml vers gezette koffie

200 ml melk

een beetje geraspte nootmuskaat

geraspte sinaasappelschil voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Giet een bodem van 1 tot 2 cm koffiemelk in de glazen. Schenk de koffie- en sinaasappellikeur voorzichtig in de glazen en voeg daarna de koffie toe.

2. Verwarm de melk, schuim deze op en vul de glazen ermee. Garneer de drank met wat nootmuskaat en wat geraspte sinaasappelschil.

Smakelijk!

Café de Janeiro

Café de Janeiro

Ingrediënten

1 cappuccino

4 cl pitú

4 cl karamelsiroop

4 cl room

Bereiding

Giet de karamelsiroop, pitú en room in een glas. Vul aan met een cappuccino en werk af met cacaopoeder.

Café Grappa

Café GrappaHou het beste tot laatste (met alcohol) 

Ingrediënten:

600 ml vers gebrouwen filter koffie

100 ml grappa

100 ml Melk

Porties: 4

Bereiding

1. Meng de koffie met de grappa en giet het in tassen.

2. verwarm de melk, schuim het op en versier de koffie met een topping van opgeschuimde melk.

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Hawai

Café HawaiExotisch fruitig

Ingrediënten:

2 el geraspte kokos

200 ml slagroom

1 el suiker

200 ml ananassap

100 ml kokosmelk

400 ml vers gezette koffie

4 cl kokossiroop

suiker naar eigen smaak

geraspte kokos en ananasstukjes voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

Deel 1

1. Rooster de geraspte kokos goudbruin zonder vet in een pan met anti-baklaag.

2. Klop een flinke toef slagroom met de suiker stijf en meng de geraspte kokos erdoor. Verwarm het ananassap en de kokosmelk, vermeng met de warme koffie en schenk het mengsel in decoratieve glazen.

Bereiding:

Deel 2

3. Voeg aan elk glas 1 centiliter kokossiroop en naar eigen smaak suiker toe. Doe een flinke toef slagroom op de koffie, garneer met de geraspte kokos en zet wat ananasstukjes als versiering op de glazen.

Smakelijk!

Advocaat Coffee

Advocaat Coffee

Ingrediënten:

500 ml vers gebrouwen filter koffie

160 ml advocaat

200 ml room

1 lepel suiker

cacao poeder om te versieren

Porties: 4

Bereiding

1. Meng de koffie met de advocaat en giet het in glazen

2. klop de room en suiker op tot het stijf is en voeg het toe in de glazen. Versier met de cacao poeder

Tijd om te genieten - bon appetit!

Amadeus

Amadeus

Ingrediënten

1 cl Mozart Black Likeur

1 cl Liqueur 43

1 espresso

melkschuim

Bereiding

Giet de Mozart Black Likeur en de Liqueur 43 in een glas en voeg de espresso toe. Werk af met een beetje melkschuim.

Amaretto-Café

Amaretto-Cafégeraffineerd (met alcohol)

Ingrediënten:

4 lepels geroosterde amandelschijven 

400 ml vers gebrouwen filter koffie

8 cl Amaretto liqueur

400 ml Melk

Suiker voor de smaak

Porties: 4

Bereiding

1. braad de amandel schijven tot ze goud bruin zijn in een antiplak pan zonder olie.

2. Voeg de liqueur toe aan de koffie in giet ze in hoge glazen. verwarm de melk, schuim ze af en giet het over de koffie

3. Voeg wat suiker toe om het zoeter te maken.

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Andalusia

Café AndalusiaSpaans genot (met alcohol)

Ingrediënten:

250 ml Melk

2 lepels cacao poeder

3 lepels suiker

500 ml warme, sterke koffie

8 cl Cream Sherry (sweet sherry)

4 lepels geraspte zwarte chocolade

Porties: 4

Bereiding

1. verwarm de melk en roer in de cacao en suiker

2.Voeg de koffie en de sherry toe en giet het in 4 glazen. Versier elk glas met een lepel geraspte chocolade

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Barraquito

Café BarraquitoSpaanse specialiteit

Ingrediënten:

50 ml gecondenseerde melk

300 ml melk

500 ml vers gebrouwen koffie

Geraspte schil van een biologische citroen

koffie  liqueur of kaneel voor smaak

Porties: 4

Bereiding

1. giet de gecondenseerde melk in de glazen tot een diepte van 1 á 2 cm.

2. Verwarm de melk, schuim het af en voeg het toe als een 2e laag. Uiteindelijk, giet de verse koffie erbij en werk het nog af met de citroen schil.

3. Voeg koffie liqueur of een snuifje kaneel toe voor de smaak.

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Caramel

Café CaramelLeuk en karamellig 

Ingrediënten:

200 ml vers gebrouwen koffie

200 ml Melk

4 lepel caramel voor smaak

Opgeschuimde melk en bruine suiker

Porties: 4

Bereiding

1. Voeg een shot warme melk toe aan elke kop verse koffie, en dan een lepel karamel siroop toevoegen

2. voeg de opgeschuimde melk en bruine suiker toe volgens smaak. Karamel stokken zijn ook nog een leuke extra

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Chocolat Blanc

Café Chocolat BlancVerleidelijk romig

Ingrediënten:

100 g witte chocolade

400 ml vers gezette koffie

400 ml melk

Geraspte witte chocolade voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Smelt de witte chocolade au bain-marie, roer hem door de warme koffie en schenk de koffie in decoratieve glazen.

2. Verwarm de melk, schuim deze op en vul de glazen ermee. Roer goed en bestrooi met wat geraspte witte chocolade.

Smakelijk!

Café Coconut

Café CoconutExotisch (met alcohol)

Ingrediënten:

2 lepels geroosterde, uitgedroogde kokosnoot

600 ml vers gebrouwen filter koffie

10 cl kokosnoot liqueur

suiker voor de smaak

200 ml room

1 lepel vanille suiker

Porties: 4

Bereiding

1. braad de gedroogde kokosnoot tot het goud bruin is in een antiplak pan zonder olie

2. giet de koffie en 8 cl kokosnoot liqueur in hoge glazen en voeg dan suiker toe voor smaak

3. klop de room op met de vanille suiker en het overblijven de kokosnoot liqueur tot het stijf is, giet het dan in de glazen en versier het nog met gedroogde kokosnoot

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café d’Orange

Café d’OrangeZin in iets anders (met alkohol)

Ingrediënten:

50 ml koffiemelk

6 cl koffielikeur

3 cl sinaasappellikeur

400 ml vers gezette koffie

200 ml melk

een beetje geraspte nootmuskaat

geraspte sinaasappelschil voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

1. Giet een bodem van 1 tot 2 cm koffiemelk in de glazen. Schenk de koffie- en sinaasappellikeur voorzichtig in de glazen en voeg daarna de koffie toe.

2. Verwarm de melk, schuim deze op en vul de glazen ermee. Garneer de drank met wat nootmuskaat en wat geraspte sinaasappelschil.

Smakelijk!

Café de Janeiro

Café de Janeiro

Ingrediënten

1 cappuccino

4 cl pitú

4 cl karamelsiroop

4 cl room

Bereiding

Giet de karamelsiroop, pitú en room in een glas. Vul aan met een cappuccino en werk af met cacaopoeder.

Café Grappa

Café GrappaHou het beste tot laatste (met alcohol) 

Ingrediënten:

600 ml vers gebrouwen filter koffie

100 ml grappa

100 ml Melk

Porties: 4

Bereiding

1. Meng de koffie met de grappa en giet het in tassen.

2. verwarm de melk, schuim het op en versier de koffie met een topping van opgeschuimde melk.

Tijd om te genieten - bon appetit!

Café Hawai

Café HawaiExotisch fruitig

Ingrediënten:

2 el geraspte kokos

200 ml slagroom

1 el suiker

200 ml ananassap

100 ml kokosmelk

400 ml vers gezette koffie

4 cl kokossiroop

suiker naar eigen smaak

geraspte kokos en ananasstukjes voor de versiering

Porties: 4

Bereiding:

Deel 1

1. Rooster de geraspte kokos goudbruin zonder vet in een pan met anti-baklaag.

2. Klop een flinke toef slagroom met de suiker stijf en meng de geraspte kokos erdoor. Verwarm het ananassap en de kokosmelk, vermeng met de warme koffie en schenk het mengsel in decoratieve glazen.

Bereiding:

Deel 2

3. Voeg aan elk glas 1 centiliter kokossiroop en naar eigen smaak suiker toe. Doe een flinke toef slagroom op de koffie, garneer met de geraspte kokos en zet wat ananasstukjes als versiering op de glazen.

Smakelijk!