Filters

 

 

1. Ontvouwen: de onderste zone, bekend als de "pre-brewing zone", zorgt voor de initiële aromaontwikkeling.

2. Verfijning: de middelste zone ondersteunt een gelijkmatige bereiding en verfijnt zo het aroma van uw koffie.

3. Balancing: de bovenste zone voorkomt de vorming van een bittere smaak en garandeert een uitgebalanceerd aroma.

Een verschil dat je wel kunt zien, maar niet kunt proeven natuurlijk. De eigenschappen van beide filters zijn volledig identiek. Natuurlijke bruine koffiefilters worden niet gebleekt, witte koffiefilters worden alleen gebleekt met natuurlijke zuurstof. Al onze koffiefilters zijn uiteraard composteerbaar.

 

In de begindagen van filterpapier waren er geen koffiemachines - koffie werd toen met de hand gezet. Ze moesten meerdere keren water in het filter gieten met behulp van het filter en de op dat moment beschikbare filterpapierformaten, d.w.z. 100, 102® enz. – afhankelijk van het aantal benodigde kopjes. Je kon alleen maar raden hoeveel afgewerkte koffie in de kan zou belanden. Melitta® heeft in de jaren zestig het "1x filtersysteem" uitgevonden. Afhankelijk van de grootte die u kiest, hoefde er met deze nieuwe filters en filterpapier slechts "1x" water te worden gegoten (d.w.z. 1x2 filters 1x gegoten = 2 kopjes koffie, 1x4® filters 1x gegoten = 4 kopjes enz.) en het gewenste aantal kopjes werd bereikt - een verademing voor koffiekenners. Lange tijd waren zowel de maten 100 als 1x parallel verkrijgbaar, omdat huishoudens nog steeds filterlichamen hadden voor beide versies. Bijna alle apparaten werken nu met "1x4®"-filters omdat dit de optimale maat heeft voor de benodigde hoeveelheid water en koffie, vooral in het hoofdsegment van apparaten met 8 tot 10 kopjes.

 

Informatie over het juiste formaat van het filterpapier vindt u in de gebruiksaanwijzing of op de filterhouder op uw koffiezetapparaat. De juiste maat is vooral belangrijk omdat er anders risico bestaat op scheuren of het omklappen van het filter.

 

Om de koffiebereiding optimaal te laten werken, moet het filterpapier in de exacte vorm van het filter worden gevouwen. Dit doe je door over de twee reliëfranden te vouwen. Het filterpapier rust dan tegen de rand van de filterhouder en zit diep in het filterinzetstuk. Dankzij deze goede pasvorm kan het filterpapier tijdens het brouwproces niet in elkaar vouwen.

 

Nein, die Melitta® Filtertüten® werden nicht geklebt, sondern ausschließlich gepresst.

 

Ontdek onze filterpapiertjes