Molino® Koffiemolen
Operatie
De Melitta Molino® is geschikt voor het malen van gebrande koffiebonen. Let op: het gebruik van ongeschikte soorten koffiebonen kan leiden tot verstoppingen.
De Melitta Molino® heeft een schijvenslijper. Dit soort koffiemolen heeft een instelbare maalfijnheid. Daarom kunt u met de Melitta Molino® koffie malen voor verschillende soorten bereiding, bijvoorbeeld espressomachines, filterkoffiezetapparaten, percolators en cafetières. Omdat koffiemolens met een schijfmolen gelijkmatigere maalresultaten opleveren dan mesmolens, worden ze ook bijzonder gewaardeerd door koffiekenners.
Tijdens het malen van de koffie blijven er olieachtige resten achter van de koffiebonen. Na verloop van tijd worden ook fijne maaldeeltjes afgezet. Dankzij de verwijderbare afzonderlijke onderdelen is de machine snel en eenvoudig schoon te maken.
De Melitta Molino® maakt individuele fijnheidsinstellingen mogelijk in in totaal 17 stappen. De fijnheidsinstellingen van de slijping variëren van 1 (zeer fijn) tot 17 (zeer grof). De Melitta Molino® maalt de koffiebonen dus voor elke gelegenheid – van fijngemalen koffiepoeder voor aromatische espresso tot halffijn koffiepoeder voor filterkoffie/handschenken tot grof koffiepoeder voor Franse persen.
De draairegelaar voor het instellen van het aantal kopjes maakt het mogelijk om eenvoudig de gewenste hoeveelheid van 2 tot 14 kopjes te selecteren. De Melitta Molino® maalt vervolgens de geselecteerde hoeveelheid koffiepoeder.
Het bonenreservoir op de Melitta Molino® heeft een afneembaar deksel en kan eenvoudig worden gevuld met een maximale hoeveelheid van 200 g koffiebonen.
Het maalproces wordt met slechts één druk op de knop gestart. Zodra het maalproces is voltooid, schakelt de Melitta® Molino® automatisch uit.
De koffiemolen is alleen ontworpen voor het malen van koffiebonen. Zorg ervoor dat er geen andere voorwerpen of etenswaren in het apparaat zitten.
De Melitta Molino® heeft een stroomverbruik van ongeveer 100 watt.
Gebrande koffie is een gevoelig natuurproduct dat snel zijn aroma kan verliezen als het niet op de juiste manier wordt bewaard. We raden je daarom aan om de geopende verpakking niet samen met andere sterk ruikende voedingsmiddelen te bewaren. Bescherm je koffie ook tegen zonlicht, hitte en vocht, want deze factoren kunnen ook een negatief effect hebben op de smaak. De opslaglocatie moet koel, droog en geurvrij zijn. We raden je ook aan om de koffiebonen niet in een andere container te vullen, maar ze in de originele verpakking te bewaren.
De benodigde hoeveelheid gemalen koffie is afhankelijk van het type boon, de maalgraad en het aantal kopjes. Koffiesmaak en -sterkte zijn persoonlijke voorkeuren. Probeer uit welk type koffiebonen, hoeveelheid koffie en maalgraad voor u geschikt zijn. We raden aan om 6 tot 8 g koffiepoeder per grote kop te gebruiken. Maal alleen de hoeveelheid koffiebonen die nodig is voor het zetproces, omdat de smaak en het aroma van het koffiepoeder veranderen wanneer het in de open lucht of met ander voedsel wordt bewaard.
Afhankelijk van het type koffie en de gewenste bereidingswijze adviseren wij de volgende maalfijnheidsinstellingen voor een optimaal koffieresultaat: espresso: maalfijnheid 1 tot 3 filterkoffie: maalfijnheid 2 tot 13 Franse pers: maalfijnheid 12 tot 17
Problemen
Als je een schril geluid hoort, zitten de koffiebonen vast in de maalkamer. Druk op de aan/uit-schakelaar en trek de stekker uit het stopcontact. Reinig het apparaat zoals beschreven in uw gebruiksaanwijzing. Opmerking: vul de opvangbak niet volledig, omdat dit een verstopping in het apparaat kan veroorzaken.
Als de draairegelaar voor het instellen van de maalgraad niet kan worden gedraaid of stijf is, wordt de molen geblokkeerd door de koffiebonen in het bonenreservoir. Druk op de aan/uit-schakelaar om het maalproces te starten. Pas de maalfijnheid aan tijdens het maalproces.
Voor een optimaal maalresultaat dient u het apparaat na gebruik altijd uit te schakelen en de motor minimaal 1 minuut te laten afkoelen voordat u het opnieuw gebruikt.
Reiniging en onderhoud
Maak de koffiemolen na elk gebruik schoon. Trek altijd de stekker uit het stopcontact voordat u gaat schoonmaken. Verwijder de opvangbak met deksel en het deksel van het koffiebonenreservoir. Reinig de opvangbak, het deksel en het deksel van het koffiebonenreservoir in warm water, spoel deze items af en laat ze vervolgens drogen. Veeg de behuizing af met een licht vochtige doek en veeg hem vervolgens droog. Gebruik altijd een zachte borstel om de molen schoon te maken. Gebruik geen water of zeep om het schoon te maken. Let op: dompel de behuizing, het netsnoer, de stekker of de slijpmachine nooit onder in water of andere vloeistoffen. Gebruik voor het reinigen geen schuurmelk, schurende reinigingsmiddelen of harde borstels. Reinig de koffiemolen en de verwijderbare onderdelen nooit in de vaatwasser.
Trek altijd de stekker uit het stopcontact voordat u gaat schoonmaken. Dompel de behuizing, het netsnoer, de stekker of de slijpmachine nooit onder in water of andere vloeistoffen. Gebruik geen schuurmelk om het apparaat schoon te maken. Reinig de koffiemolen en de verwijderbare onderdelen nooit in de vaatwasser.
De koffiemolen en de verwijderbare onderdelen zijn niet vaatwasmachinebestendig. Reinig de koffiemolen daarom nooit in de vaatwasser.
Afvalverwijdering
Elektrische apparaten horen niet bij het huisvuil. Gooi het apparaat daarom op een milieuvriendelijke manier weg via geschikte inzamelsystemen. Apparaten die met dit symbool zijn gemarkeerd, zijn onderworpen aan de Europese richtlijn voor AEEA (afgedankte elektrische en elektronische apparatuur). Het doel van deze EU-richtlijn is het vermijden, verminderen en milieuvriendelijk afvoeren van de toenemende hoeveelheid elektronisch afval. Informatie over inzamelpunten voor elektronische apparaten kunt u verkrijgen bij uw stads- en gewestadministratie.